Maak kennis met “vervlogen tijden” en bezoek la Maison de Payrac

La Maison de Payrac is een oude boerderij uit het jaar 1920 gelegen in de bergen van de Monts de Lacaune in het dorpje Nages aan de rand van een bos  en geheel gerestaureerd in 2003, met behoud van alle caracteristieke en originele details : zoals de mooie stenen muren met zijn stenen bogen, het gebruikelijk lokale leien dak en de houten afwerking. Ervaar hoe het leven vroeger was.  Maison Payrac is ideaal voor een fijne en compleet dagje uit met de famillie.

Breng eens een bezoekje aan
Maison de Payrac !

Bezoek openluchtmuseum 
la Maison de Payrac


Terug naar toen

Voor jong en oud is een bezoek aan Maison Payrac onvergetelijk en indrukwekkend. Alle zintuigen worden geprikkeld. Geluiden, geuren, smaken en beelden nemen je mee naar het leven van vroeger. Levende historie raakt, welke leeftijd je ook hebt.
Beleef momenten van herkenning en verbazing. Stap letterlijk terug in de sfeer van toen en maak kennis met de Franse boer en hun geschiedenis.

Stel je voor : op zoek naar sporen uit het verleden genietend op het terras van Maison Payrac aan de rand van het bos, met alleen het geluid van rustig wuivende grasvelden in de wind.  Je bent daar,  het is tijd voor een drankje, met een stukje heerlijk geurend brood of een gebakje, luisterend naar de fluisterende wind die je meeneemt naar vervlogen tijden. Met al je zintuigen genieten, van de denkbeeldige tijd van toen...U bent in een buitengewone tearoom. Het is die van Payrac!

In Payrac, is alles georganiseerd uw leven gemakkelijker te maken. Zo zijn er twee accommodatie gemaakt voor families of groepen waar je één of enkele nachten kunt verblijven. Vanaf  19.00 uur tot de volgende ochtend 10.00 uur. Een verblijf kost : €10 / p. pers. Een accomodatie kan maximaal zes mensen herbergen, Een verblijf op Maison Payrac is onvergetelijk.

Een nacht doorbrengen op Maison Payrac is een ultieme ervaring want stromend water en electriciteit is niet aanwezig, wat je wel ziet is het intieme licht van de maan, of het vage schijnsel van de gas lamp. Op Maison Payrac is alles beschikbaar voor een verblijf: comfortabele slaapzalen, een keuken en toiletten, enz..
          Een nacht doorbrengen op Maison Payrac is een ultieme ervaring, NagesOriginele souvenirs, kunst en oude ambachten   Kinderparadijs Maison Payrac in NagesDe oude schapenstal met een dak van brem op La Maison de Payrac       
De delicatessen van de Monts de Lacaune zoals  worsten en rauwe ham, confit en ingeblikte eend, Lebonne chips uit Barre,  gedroogd  paddenstoelen (eekhoorntjesbrood), verschillende soorten kazen en brood uit de bergen, lokale gerechten, jam en honing,  biscuits uit Camarès, verse appelsap, sprankelend bergwater, wijnen uit de omgeving...Deze verrukkelijk smakende producten kunnen worden meegenomen of ter plekke worden geconsumeerd op het terras van Payrac.

Beleef onvergeetelijke momenten met vrienden, geliefden of familie... en breng een bezoekje aan Maison Payrac, kom naar de zomer feesten of kom picknicken en genieten van alle culinaire heerlijkheden uit de Tarn.

Originele souvenirs, kunst en oude ambachten

Brocante uit vroeger tijden wordt de gehele zomer aangeboden, schilderijen, aardewerk, droogbloemen, houtbewerking, gevlochten manden en klompenmakerij... Er is een mogelijkheid tot het huren van de boerderij (geheel of gedeeltelijk) voor de festiviteiten.

 

Voor meer informatie:
Les amis de la maison de Payrac
Rieu-Montagné 81320 - Nages
(+33) 05 63 37 12 29