Activiteiten op Maison Payrac


Op Maison Payrac kan je kennis maken met de  traditionele ambachten van het Franse plattenland  vertoont door vrijwilligers uit de omgeving, waaronder verschillende manieren van houtbewerking, oogsten van graan, bakken van vers brood boven een houtvuur in een traditionele oven, het ploegen van een weiland met paarden, scheren van schapen, wolbewerking, traditionele dansen, enz...

Bekijk het programma 2023
van Maison Payrac

Levende herinneringen aan vervlogen tijden

Maison Payrac ligt in een prachtig parkachtige omgeving aan de rand van het dorpje Nages in het departement de Tarn. Je komt er ogen te kort. De vrijwilligers uit de omgeving zijn trots op hun erfgoed, en inspireren je met hun verhalen. Je kan er  ook lokale producten kopen in de winkel, of  direct bij de boer uit de omgeving welke op verschillende data ter plaatse aanwezig zijn om hun producten te aan te bieden.
La Maison de Payrac Nages TarnLa Maison de Payrac Nages Tarn   La Maison de Payrac Nages TarnLa Maison de Payrac Nages Tarn

Er zijn verschillende activiteiten op Maison Payrac (zoals klopen maken, houtbewerking, manden vlechten, schapen scheren, tarwe brood maken enz..). Op bepaalde dagen zijn er activiteiten georganisserd dan kan je de stoom en zaagmachine zien werken. Je kunt dan zien hoe het gekapte hout gezaagd en verwerkt word tot planken. Ook zijn er diverse speciale activiteiten zoals het jagen met een pijl en boog in de natuur. De occitaanse dansen tijdens het seizoen.  En natuurlijk kan je kennis maken met de producten van de boer. De boeren uit de omgeving komen hun producten aanbieden op verschillende dagen.

Pique-nique sur la terrasse de PayracFabriquera Miel à La maison de PayracLa Maison de Payrac Nages Tarn

Dagje uit ; Bezoek Maison Payrac en beleef vervlogen tijden op de boerenmarkt

Op de grote boermarkt van Maison Payrac vindt je demonstraties van authentieke boeren landbouwapparatuur. En natuurlijk het befaamde schaap scheren ontbreekt niet deze dag,  kudde drijven met honden, natuurlijke benadering van het paard, een echte ploeg wedstrijd, verschillende leuke kinderactiviteiten,  en  een markt met alle producten vers en direct van het land, die je ter plekke kunt nuttigen of meenemen.