Kinderparadijs Maison Payrac

We wilden bij Maison Payrac een  kinder paradijs  maken,  zeiden we tegen een drie jarig meisje en haar reactie : Maison Payrac is super cool !
Je vindt hier verschillende dieren zoals koeien, schapen, konijnen, eenden en kippen, boomhutten,   kruiwagens, stelten, etc … gegarandeerd speelplezier voor elk kind.

Zoek de grappige .. en laat je fotograferen.

Hou je van de natuur : wij hebben een leuke route uitgezet met een spel. Kijk goed en let op de  aanwijzingen! Als je de natuur nog beter wil leren kennen heeft Maison Payrac een doosje met een verrekijker, een vergrootglas, een insectendoosje en andere instrumenten die je nodig hebt om de natuur te observeren !

Op Maison Payrac kan je een wandeling maken met een ezel

Als je van dieren houd, er zijn ezels waar je een  wandeling mee kunt maken. Voor kinderen is Maison Payrac een feest. Alles is gedaan om het je naar de zin te maken.
Een dag op La Maison de Payrac in Nages is super gaaf !   Hou je van de natuur dan is er een leuke route uitgezet La maison de PayracOude authentieke spellen spelen samen ....
Alle  dieren zijn hier speciaal voor jou : de schapen in de oude authentieke schaapstal, het speciale koeienras welke leeft op zompige moerasgrond , de konijnen in hun hok bij de oude boerderij, de vogels in hun voliere :  en als je durft, kijk dan eens  in het kippenhok mischien zie je een  vers gelegd ei. En als je de kans hebt mag je hem eruit pakken en meenemen ! Je kunt spelen in de boomhutten aan de rand van het bos : het is aan jou om ze te ontdekken ! Net als de bekende spelletjes die opa en papa deden toen zij klein waren ; vraag  of ze meedoen met, stelten lopen, bowlen, een kruiwagen race.....of ....!

Op ontdekking bij Maison Payrac

Het departement heeft een  ontdekkings parcours uitgezet van ongeveer twee kilomter lang, daar vindt je o.a.  :  een natte weide, droog landschap, une chênaie, une hêtraie, de oude authentieke schapenstal met een dak van brem, een schuilplaats voor de herder, een menhir, un pesquier, een  arboretum, etc..
De oude schapenstal met een dak van brem op Maison Payrac in Nages.   Ondek de natuur op Maison de PayracMaak wandeltochten en laat je verrassen door de mooie omgeving van Maison de Payrac       

Les cadés (genévriers) ont été dégagés. Winter eiken zullen het onderwerp zijn van een presentatie. We willen blijven ontwikkelen, de muren in droge stenen ondernemingen à développer les murailles en pierre sèches entreprises : een geplande dag is "de dag van het park". Daarnaast zijn er ontbrekende bloemen en planten toegevoegd aan de tuin.

       Op Maison Payrac kan je zien hoe de imker honing maakt !    De drassige moerasgrond op la Maison de Payrac, a cote lac du laouzas  Zoek de boomhutten aan de rand van het bos op Maison Payrac in NagesIn In  2012, zijn er nieuwe dingen gemaakt : zo is er een "bourniou" geplaatst (een oude bijenkast), mise en place d’une charbonnière (avec un écorché), er zijn nieuwe informatie bordjes geplaatst op la garenne, het arboretum is voorzien van informatiebordjes, dégagement de la sagne, remplacement de l’armas par une jachère fleurie, mise en évidence des gélivures, réhabilitation d’un bâtiment ancien grâce à EDF, mare forestière).